FELHÍVÁS

A Gróf Bethlen István Kutatóközpont ötödik alkalommal rendezi meg a

Gróf Bethlen István Erdélyi Nyári Egyetemet

Gernyeszegen.

 

A Nyári Egyetem témája: „A területfejlesztés aktuális kihívásai”.

Várjuk a regionális tudományok területén működő azon doktoranduszok jelentkezését, akiket foglalkoztat a városok és városhálózatok, a területfejlesztés, továbbá a rurális térségek jövője, ezen területeket meghatározó folyamatok elemzése és saját kutatásaikkal hozzá kívánnak járulni a témával kapcsolatos tudományos eredmények gyarapításához.

A nyári egyetem időpontja: 2024. május 1-4.

A jelentkezés és kiválasztás menete:

  1. március 17. Magyar vagy angol nyelvű absztrakt beküldési határideje
  2. március 31. Absztraktok elbírálásának és a jelentkezők kiértesítésének határideje
  3. szeptember 15. A tanulmányok leadási határideje

 

Tervezett program:

Május 1. (szerda): Utazás Győrből Gernyeszegre (csatlakozási lehetőség Budapesten)

Május 2. (csütörtök): Gernyeszeg: Plenáris előadások I., Szekcióelőadások I.-II-III. (terveink szerint két magyar és egy angol nyelvű szekció kerül megszervezésre)

Május 3. (péntek): Tanulmányút Székelyföldön

Május 4. (szombat): Hazautazás

Részvételi díj: A nyári egyetemen való részvétel a sikeres, elfogadott absztraktot benyújtók számára INGYENES, a szervezők biztosítják a buszos utazást, a szállást reggelivel és a konferencián való részvétel lehetőségét. A résztvevők vállalják, hogy előadott témájukban határidőre elkészítik 20-40 ezer karakter terjedelmű publikációikat a megadott formai követelmények szerint.

Publikációs lehetőség

Tanulmánykötet: A nyári egyetemen előadást tartók számára a lektorálási folyamat után magyar, illetve angol nyelvű tanulmánykötetben biztosítunk megjelenési lehetőséget.

Folyóirat: A 3-4 legjobb előadó meghívást kap egy MTA RTB-listás folyóiratban való publikálási lehetőségre, a megjelenésről a lektori vélemények alapján a főszerkesztő dönt.

 

Absztrakt formai követelmények:

– 2000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, sorkizárt, 1,5-es sorköz,

– magyar nyelvű, amennyiben a szerző a magyar nyelvű szekcióban kíván előadni és a magyar nyelvű konferenciakötetben tervezi megjelentetni a tanulmányát,

– angol nyelvű, amennyiben a szerző az angol nyelvű szekcióban kíván előadni és az angol nyelvű konferenciakötetben megjelentetni a tanulmányát.

 

Az absztraktokat, illetve a nyári egyetemmel kapcsolatos esetleges kérdéseiket a bethlen@sze.hu email címre várjuk.

Gróf Bethlen István Kutatóközpont